Sessies

Keuzesessie 2
13:50 - 14:50

Flexibele young professionals in een snel veranderde werkomgeving

Hoe flexibel is de nieuwste generatie medewerkers? Hoe bereiden we ze voor op een werkomgeving waarin steeds meer eisen worden gesteld en dat steeds sneller verandert? Welke invloed heeft u als HR adviseur en hoe beïnvloedt u de benodigde organisatiedynamica?

In deze workshop wordt u meegenomen in de nieuwste inzichten op het gebied van Young Professionals in veranderde werksituaties. U zult zien dat young professionals niet per definitie flexibel zijn en dat zij uw hulp nodig hebben om te groeien en te presteren in dynamische werkomgevingen.

U leert in deze workshop hoe Young Professionals naar werk kijken, hoe u ze kunt voorbereiden op een steeds sneller veranderd arbeidsomgeving. Met een aantal praktijkcasussen geven we u praktische tips, interventies en handvatten hoe u middels het slim beïnvloedden van organisatiedynamica Young Professionals aanjaagt, ontwikkelt en motiveert.

De workshop wordt vormgegeven middels een combinatie van de nieuwste inzichten vanuit de wetenschap (Stephan Corporaal) en organisatiepraktijk (Tom Morssink).

Tom Morssink

Tom Morssink werkt als HR directeur bij Trimm en als praktijkonderzoeker bij Saxion. Tom Morssink beschrijft zijn rol als organisatieantropoloog: iemand die niet uren bezig is met het schrijven van beleid en strategie, maar als iemand die continu de organisatie in gaat met interventies die medewerkers aan het denken zetten.

Stephan Corporaal

Stephan Corporaal werkt als associate lector Smart Industry & Human Resource Management op Saxion en bij TechYourFuture. Hij doet samen met bedrijven onderzoek naar de wijze waarop we jongeren kunnen voorbereiden op werk, dat steeds sneller verandert door technologische ontwikkelingen.

Keuzesessie 2
13:50 - 14:50

Hoe richt u nu uw flexibele schil in?

Wanneer loopt u het risico op een (fictieve) dienstbetrekking tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer, waarbij u als opdrachtnemer verantwoordelijk bent voor het afdragen van sociale premies en belastingen? Met het verdwijnen van de VAR-verklaring zijn er in plaats daarvan verschillende modelovereenkomsten gekomen waar uit gekozen kan worden. Ook kunt u uw eigen overeenkomst voorleggen aan de Belastingdienst. Deze nieuwe Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) legt de fiscale verantwoordelijkheid bij u als opdrachtgever. Daarbij bent u er ook verantwoordelijk voor dat er in de praktijk ook inderdaad gewerkt wordt volgens de overeenkomst. De sprekers geven tijdens deze sessie praktische tips om met deze fiscale valkuilen om te gaan.

Boris Emmerig

Boris Emmerig is een allround belastingadviseur met 25 jaar ervaring met specialisatie op het terrein van de loonbelasting het fiscaal procesrecht. Hij heeft Nederlands recht en fiscaal recht gestudeerd. Zijn praktijk bestaat uit (inter)nationale cliënten in diverse sectoren zoals technology, media en vastgoed. Regelmatig treedt hij op als docent bij seminars en bij het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden. Daarnaast publiceert hij regelmatig in de fiscale vakpers en is hij als raadsheer-plaatsvervanger verbonden aan het Gerechtshof te Amsterdam.

Ralph Jan van der Ham

Ralph Jan van der Ham heeft de Grotius specialisatiecursus arbeidsrecht summa cum laude afgelegd. Hij is redactiemedewerker van het vaktijdschrift voor arbeidsrecht RAR en docent bij opleidingen over onder meer het sociaal plan, concurrentiebedingen en medezeggenschapsrecht. Ralph Jan publiceert over de (stichtings-)bestuurder en andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Hij heeft bovendien ruime kennis van en ervaring met arbeidsrechtelijke vraagstukken binnen de gezondheidszorg. Ralph Jan heeft zowel Nederlands recht als Cultuur, Organisatie & Management gestudeerd. Ralph Jan is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Corporate Litigation en de Verening voor Gezondheidsrecht.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.