Sessies

Keuzesessie 1
11:00 - 12:00

Denkoefening Flex

Waar moet het vaste personeel zitten en waar de flex? Ronald Dekker zet u aan het werk met een denkoefening. U zult meerdere argumenten voor en tegen flexibilisering te horen krijgen van Ronald, maar ook van de collgea's in de zaal. Aan het eind van de workshop weet u in grote lijnen waarom u op bepaalde posities juist wel en waar u juist geen flexibel personeel wilt inzetten.

Ronald Dekker

Dr. Ronald Dekker is senior onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg, gespecialiseerd in flexibiliteit en dynamiek van de arbeidsmarkt. Arbeidseconoom, onderzoeker, docent, spreker, becommentarieerd (gevraag én ongevraagd) de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in verschillende (sociale) media.

Keuzesessie 1
11:00 - 12:00

Veilig naar een flexibele schil binnen de WWZ

Flexibele medewerkers maken in een toenemend aantal bedrijven een belangrijk deel uit van de personen waar de organisatie op draait. Wet werk en zekerheid versterkt de rechtspositie van flexwerkers ingrijpend. Tijdens deze verdiepende sessie krijgt u inzicht in de positie van flexwerkers en de gevolgen ervan door invoering van Wet werk en zekerheid. De sprekers besteden aandacht aan de proeftijd, concurrentiebeding, aanzegtermijn en ketenregeling

Boris Emmerig

Boris Emmerig is een allround belastingadviseur met 25 jaar ervaring met specialisatie op het terrein van de loonbelasting het fiscaal procesrecht. Hij heeft Nederlands recht en fiscaal recht gestudeerd. Zijn praktijk bestaat uit (inter)nationale cliënten in diverse sectoren zoals technology, media en vastgoed. Regelmatig treedt hij op als docent bij seminars en bij het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden. Daarnaast publiceert hij regelmatig in de fiscale vakpers en is hij als raadsheer-plaatsvervanger verbonden aan het Gerechtshof te Amsterdam.

Ralph Jan van der Ham

Ralph Jan van der Ham heeft de Grotius specialisatiecursus arbeidsrecht summa cum laude afgelegd. Hij is redactiemedewerker van het vaktijdschrift voor arbeidsrecht RAR en docent bij opleidingen over onder meer het sociaal plan, concurrentiebedingen en medezeggenschapsrecht. Ralph Jan publiceert over de (stichtings-)bestuurder en andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Hij heeft bovendien ruime kennis van en ervaring met arbeidsrechtelijke vraagstukken binnen de gezondheidszorg. Ralph Jan heeft zowel Nederlands recht als Cultuur, Organisatie & Management gestudeerd. Ralph Jan is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Corporate Litigation en de Verening voor Gezondheidsrecht.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.